In English

Múzeum

 

A Szamos Csokoládé Múzeum története 

 

 

A Szamos csokoládé története 1986-ban kezdődött, amikor is Szamos Mátyás megnyitotta első üzletét a Párisi utcában. Az akkor még aktívan dolgozó cukrászmester itt készítette el az első marcipános konyakmeggyét. A Párisi utcában lehetett először megvásárolni a különböző kézműves Szamos csokoládékat. A Szamos család régi álma valósult meg azzal, hogy a csokoládé rajongók örömére létrehozta a Szamos Csokoládé Múzeumot, ahol megismerkedhet a világ legkedvesebb édességének titkaival.

 

 

1747052513-muzeum-muzeum

 

 

A Kossuth téri Szamos Cafe felső szintjén található Szamos Csokoládé Múzeum hat termen keresztül mutatja be a kakaó és a csokoládé történetiségét, a forró csokoládé fogyasztásának kultúráját, az édességek tárolásának csodálatos formavilágát és még megannyi érdekességet és lehetőséget ad egy élményekkel teli, kóstolóval, filmvetítéssel, csokoládé-díszítéssel bővített emlékezetes élmény átélésére is.

 

 

Múzeum látogatás 

 

Múzeumunkat megtekintheti tárlatvezetés nélkül, nyitvatartási időben, minden nap 10.00 - 18.00 óra között, vagy bejelentkezhet vezetett Csokoládé túráinkra honlapunkon keresztül.  Csokoládé túráink kizárólag előzetes online bejelentkezés alapján érhetőek el. 

 

 

 

Jelentkezem

 


Map